Geplaatst op Geef een reactie

biologische stoffen

“Wat zijn biologische stoffen?”

NOËKI’s artikelen zijn vervaardigd uit biologische stoffen. Maar waarom gebruiken we eigenlijk biostoffen? Biologisch katoen is puur, natuurlijk en meer ademend voor de gevoelige huid. Dit in tegenstelling tot chemisch behandelde stoffen in kleding, luiers en beddengoed, die het natuurlijke evenwicht van jouw huid blokkeren. Ze houden warmte vast en zorgen ervoor dat de huid te veel vocht opneemt, met vaak uitslag en eczeem tot gevolg. Laat dit nu net de meest voorkomende kwalen zijn, waarop de gevoelige babyhuid zal reageren.

Noëki en biostoffen:

NOËKI vindt in deze biostoffen een aantal eigenschappen terug, die erg belangrijk zijn voor mens en milieu.
• Aan de basis ligt het telen van dergelijke biologische gewassen: dit gebeurt namelijk zonder schadelijke chemicaliën, waardoor het veiliger is voor de boeren en beter voor de grond. Ook later in de verwerking van het katoen is dit beter voor de arbeiders.
• Bij het verwerken van biostoffen wordt minder water gebruikt dan bij gewoon katoen en komen er minder broeikasgassen vrij.
• De fabrieken waar de biostoffen worden geproduceerd, worden gecontroleerd en zijn vrij van kinderarbeid. Tijdens de productie van de stoffen worden geen gevaarlijke stoffen gebruikt.

De biologische stoffen en producten, gemaakt van natuurlijke grondstoffen, zijn vrij van giftige componenten en dus veilig voor jouw huid. Je huid is je grootste orgaan, dus wees er zorgzaam voor!

Alle stoffen in onze webshop zijn geproduceerd en gekleurd op ecologische wijze. Om biologisch, ecologisch of organisch genoemd te mogen worden, moeten de stoffen voldoen aan veel strenge eisen.

“KORTOM,  KIEZEN VOOR NOËKI IS KIEZEN VOOR EXCLUSIVITEIT, KWALITEIT EN DUURZAAMHEID.” Veel shopplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *